Logotyp för Malung-Sälens kommun

Stor butikskedja öppnar i Malung

Marcus Skinnar, Edurus och Hans Unander (S).

En Jaktia-butik planeras i Edurus lokaler f.d. Normark i Malung. Jaktia är Sveriges största butikskedja för jakt- och fiskeutrustning och har runt 35 butiker i landet.

Butiken i Malung blir ungefär 500 kvadratmeter stor plus ammunitionbunkrar och vapenbunker på ca 1000 kvm. Man räknar med att kunna anställa upp till fem nya butiksmedarbetare.

– Det är fantastiskt roligt att få starta en Jaktiabutik i Malung som tidigare varit ett centrum för jakt och fiske kommer nu kunna vara det igen, säger Lars Martinsson, vd Jaktia AB.

– Det är en fantastisk fördel att kunna nyttja den kompetens inom jakt och fiske som redan finns i bygden, säger Marcus Skinnar, vd för Edurus som kommer att driva Jaktia-butiken och som etablerade sig i Malung när de tog över Normarks lokaler 2021.

– Ett väldigt glädjande besked för kommunen som har en stark tradition för jakt och fiske. Vi har en väldigt fin utveckling i kommunen nu när flera större kedjor vill etablera sig här, till exempel IKEA som snart öppnar i Sälen, säger Hans Unander (S).

I och med detta har Edurus rekryterat Jesper Norell, tidigare marknadschef på Normark, som ansvarig för Jaktia-etableringen i Malung och målet är att kunna öppna butiken under sommaren 2022.

18 April 2024