Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Stor butikskedja öppnar i Malung

Marcus Skinnar, Edurus och Hans Unander (S).

En Jaktia-butik planeras i Edurus lokaler f.d. Normark i Malung. Jaktia är Sveriges största butikskedja för jakt- och fiskeutrustning och har runt 35 butiker i landet.

Butiken i Malung blir ungefär 500 kvadratmeter stor plus ammunitionbunkrar och vapenbunker på ca 1000 kvm. Man räknar med att kunna anställa upp till fem nya butiksmedarbetare.

– Det är fantastiskt roligt att få starta en Jaktiabutik i Malung som tidigare varit ett centrum för jakt och fiske kommer nu kunna vara det igen, säger Lars Martinsson, vd Jaktia AB.

– Det är en fantastisk fördel att kunna nyttja den kompetens inom jakt och fiske som redan finns i bygden, säger Marcus Skinnar, vd för Edurus som kommer att driva Jaktia-butiken och som etablerade sig i Malung när de tog över Normarks lokaler 2021.

– Ett väldigt glädjande besked för kommunen som har en stark tradition för jakt och fiske. Vi har en väldigt fin utveckling i kommunen nu när flera större kedjor vill etablera sig här, till exempel IKEA som snart öppnar i Sälen, säger Hans Unander (S).

I och med detta har Edurus rekryterat Jesper Norell, tidigare marknadschef på Normark, som ansvarig för Jaktia-etableringen i Malung och målet är att kunna öppna butiken under sommaren 2022.

Sidan uppdaterad: 2022-02-17

Fler nyheter

  1. 19 juni 2024

    KSAU har nu utsett de bästa sparförslagen och sju personer får dela på 21 dagars betald ledighet.

  2. 17 juni 2024

    Efter att Sofie Eriksson (S) valts till Europaparlamentet fick Hans Unander frågan om att ta hennes plats i riksdagen, men valde att tacka nej.

  3. 17 juni 2024

    Polisstationen i centrala Malung kommer att vara öppen under dansbandsveckan, v.29.