Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Analys av älvbotten vid Garveriet klar

Av en slump upptäcktes en bil på älvbotten som framöver kommer behöva bärgas.

För några veckor sedan gjordes en bottenscanning av älvbotten utanför Malungs f.d garveri och nu har kommunen fått in resultaten av den analysen.

Svenska Tungdykargruppen har varit ute med båt och avancerat ekolod för att kartlägga strukturer på älvbotten.

Syftet med att göra scanningen var att se var alla utlopp och gamla avloppsrör är placerade. De behöver plockas upp i samband med den planerade saneringen av älvbotten och marken på det gamla garveriområdet.

Malung-Sälens kommun går nu igenom resultatrapporten tillsammans med Tyréns för att se hur saneringen av området ska utformas baserat på vad som hittats vid denna scanning.

Av en slump upptäcktes en bil på älvbotten som framöver kommer behöva bärgas. Bilen ser ut att kunna vara en relativt modern Saab, så kommunen tar gärna emot tips på vem som äger den eller hur den hamnat i älven.

Något som vi inte sett innan var dessa tre högar strax norr om området (se bild). Dessa kan ha naturligt ursprung men kan också vara dumpplatser från industrierna som tidigare funnits längs älven.

Har du nån information om vad dessa högar kan vara?
Kontakta gärna projektledare Gisela Åberg 0280-186 87 eller gisela.aberg@malung-salen.se

Sidan uppdaterad: 2022-04-21

Fler nyheter

  1. 19 juni 2024

    KSAU har nu utsett de bästa sparförslagen och sju personer får dela på 21 dagars betald ledighet.

  2. 17 juni 2024

    Efter att Sofie Eriksson (S) valts till Europaparlamentet fick Hans Unander frågan om att ta hennes plats i riksdagen, men valde att tacka nej.

  3. 17 juni 2024

    Polisstationen i centrala Malung kommer att vara öppen under dansbandsveckan, v.29.