Logotyp för Malung-Sälens kommun

”Vi kör!” – breddningen var räddningen för Dala-ridå

foto: Linnéa Magnér

Idag gjorde kommunalråd Hans Unander ett nytt företagsbesök. Denna gång var det Dala-ridå som bjöd på kaffe och fick berätta om sin verksamhet och dela med sig av sina synpunkter.
– Det är kul att vi får besök och att vi får diskutera sådant som är viktigt för oss, säger ägaren Anders Claesson.

Under besöket berättar Malin och Anders Claesson att pandemin initialt slog hårt mot försäljningen, men att det under hösten förra året gick ganska bra trots förutsättningarna.
– Corona var jobbigt under våren 2020, då var det helt dött, så det märkte vi ju av såklart, berättar Anders.
– Vi började fundera; ”Ska vi börja annullera ordrar?”. Men sen tänkte vi ”nej, vi kör!”, fyller Malin i.

– Sen gick hösten förra året bra. Framförallt märkte man tydligare än någonsin vilken fantastisk personal man har, fortsätter Malin.
Både Malin och Anders blev sjuka i covid-19, och de som var friska fick jobba underbemannade.
– De gick hit och jobbade extra en lördagseftermiddag, och kom sedan och sa att de hoppades att det var okej att de hade plockat hyllor en lördagseftermiddag. Då började man ju nästan gråta, säger Anders.

Pandemin har dock inte enbart fört med sig negativa konsekvenser. Anders berättar att medan uteblivna dansbandsveckor förstås också innebär uteblivna inkomster ser han positiva tendenser, bland annat att det minskade resandet bidrar till att fler väljer att handla lokalt.

foto: Linnéa Magnér

Det är inte bara coronaviruset som inneburit utmaningar på sistone. Etableringen av Dollar Store har givetvis påverkat Dala-ridå.
– När Dollar Store kom försökte vi se det positivt. Vi breddade vårt sortiment och utökade utbudet. Det finns folk som kommer till oss för att kedjorna inte har vad de letar efter, både från häromkring men även från Mora till exempel, beskriver butiksägaren.

Affären har ett större utbud än någonsin; ungefär 25.000 artiklar. De är stolta över sitt breda sortiment och strävar efter att erbjuda produkter i flera prisklasser, så att det ska finnas något för alla. Under besöket diskuterar Anders, Malin och Hans allt från infrastruktur till framtida etableringar i Malung.
– För mig är sådana här möten och samtal väldigt viktiga. Jag vill höra era åsikter och hur det går för er, säger Hans Unander till Anders och Malin som tackar för ett bra samtal.

18 April 2024