Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Fler lokala mejeriprodukter i kommunens kök

Malung-Sälen har tillsammans med grannkommunerna Mora, Orsa, Älvdalen och Vansbro gjort en gemensam mejeriupphandling.

Upphandlingen innebär att fler lokala produkter så som mjölk, fil och yoghurt kommer att finnas i kommunernas olika kök.

Ett mål för kommunerna är att använda mer närproducerade livsmedel. Tillsammans vill kommunerna bidra till en ökad försörjningsgrad inom Dalarna, och värna om en ökad självförsörjning inom kommunerna och länet. En hög kvalité av livsmedel som är närproducerade blir mer och mer viktigt. Det innebär kortare resväg för livsmedlen och lägre klimatavtryck.

"Styrka att göra gemensam upphandling"

– Vi är glada och stolta över att vi nu kommer att få möjlighet att kunna servera mejeriprodukter från Orsa. Det är en styrka för Malung-Sälens kommun att kunna göra upphandling tillsammans med våra grannkommuner och det känns jättekul att flera lokala leverantörer klarar av att leverera det vi efterfrågar i våra kök, säger Jennie Eriksson, enhetschef för kosten inom äldreomsorgen i Malung-Sälens kommun.

– Det känns bra att produkterna inte fraktats långt och vi vet att de håller hög kvalitet. Vi ser också vikten med närproducerade produkter i ett beredskapssyfte och för att kunna säkerställa våra leveranser, avslutar Jennie.

Sidan uppdaterad: 2024-06-11

Fler nyheter

  1. 19 juni 2024

    KSAU har nu utsett de bästa sparförslagen och sju personer får dela på 21 dagars betald ledighet.

  2. 17 juni 2024

    Efter att Sofie Eriksson (S) valts till Europaparlamentet fick Hans Unander frågan om att ta hennes plats i riksdagen, men valde att tacka nej.

  3. 17 juni 2024

    Polisstationen i centrala Malung kommer att vara öppen under dansbandsveckan, v.29.