Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Förslag: kommunen tar över ridhuset

foto: Linnéa Magnér

Ett enigt KSAU föreslår att kommunfullmäktige ska besluta om att köpa ridklubbens fastighet.

I höstas erbjöd föreningen Malung-Sälens ridklubb att kommunen ska överta fastigheten för 1 krona. Kommunstyrelsen beslutade i februari att fastighetschefen skulle beräkna drift- och underhållskostnader för kommunen vid ett eventuellt övertagande.

På kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) i tisdags, 21 maj, föreslog eniga politiker att kommunen ska köpa fastigheten i Tällbyn där Malung-Sälens ridklubb drivs. Om förslaget bifalls i kommunfullmäktige kommerfastigheten tas över 1 januari 2025.

– Det här är en väldigt viktig verksamhet för våra barn och unga, främst tjejer som vi vill att ska kunna drivas vidare, säger Hans Unander (S) kommunstyrelsens ordförande.

Frågan kommer tas upp på kommunstyrelsen 4 juni för att sedan behandlas slutgiltigt i fullmäktige den 17 juni.

Linnéa Magnér, ordförande i Malung-Sälens ridklubb.

– Detta är ett oerhört glädjande besked. Vi har varit väldigt oroliga för att behöva bomma igen verksamheten och vi ser kommunens övertagande av anläggningen som räddningen, säger Linnéa Magnér, ordförande i Malung-Sälens ridklubb.

– Nu håller vi alla tummar och tår för att detta går igenom i kommunfullmäktige i juni, så att vår viktiga verksamhet för barn och unga i kommunen kan finnas kvar och utvecklas.

Sidan uppdaterad: 2024-05-23

Fler nyheter

  1. 19 juni 2024

    KSAU har nu utsett de bästa sparförslagen och sju personer får dela på 21 dagars betald ledighet.

  2. 17 juni 2024

    Efter att Sofie Eriksson (S) valts till Europaparlamentet fick Hans Unander frågan om att ta hennes plats i riksdagen, men valde att tacka nej.

  3. 17 juni 2024

    Polisstationen i centrala Malung kommer att vara öppen under dansbandsveckan, v.29.