Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Finalisterna bland sparförslagen har utsetts

Anders Rosén (SD), Hans Unander (S) och Mikael Östling (M) sitter i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Nu har KSAU behandlat samtliga 127 förslag och utsett några favoriter inom sex olika områden.

– Vi är väldigt glada över det stora engagemang bland medarbetarna som det här har blivit. Trots att det har varit svårt och tagit tid så har vi nu, efter långa diskussioner, kommit överens om ett antal bra förslag som vi nu kommer att utreda vidare hur de kan genomföras, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Unander (S).

Områdena förslagen handlar om

 • Skolmat (OBS! Inget förslag om försämring för skolbarnen. Det handlar istället om t.ex. att styrka matallergier genom krav på läkarintyg)
 • Fordon
 • Kommunala taxor
 • Brandskyddskontroller
 • Inventarielager
 • Borttappade nycklar

Det slutgiltiga beslutet om vinnande förslagen fattas på KSAU den 18 juni.

Även de förslag som ej går vidare kommer vi att ta vara på inom respektive förvaltning och se om även de går att genomföra.

Bakgrund

I höstas berättade vi att kommunen befinner sig i ett tufft ekonomiskt läge som har gjort att flera anpassningar har genomförts från politiskt håll. Man såg dock att fler anpassningar behöver göras för att få ekonomin helt i balans och därför beslutade KSAU att ta hjälp av medarbetarna med förslag på ytterligare besparingar.

– Som tack för hjälpen vill vi visa vår tacksamhet genom att de medarbetare som kommer med de bästa förslagen kommer att belönas med 20 dagars betald ledighet fördelat på de personer som lämnat förslagen, sade Hans Unander (S)

KSAU ville ha in förslagen senast 1 februari. Det inkom över 120 förslag som sammanställdes och presenterades för politiken utan avsändare och utan rangordning.

Sidan uppdaterad: 2024-05-22

Fler nyheter

 1. 19 juni 2024

  KSAU har nu utsett de bästa sparförslagen och sju personer får dela på 21 dagars betald ledighet.

 2. 17 juni 2024

  Efter att Sofie Eriksson (S) valts till Europaparlamentet fick Hans Unander frågan om att ta hennes plats i riksdagen, men valde att tacka nej.

 3. 17 juni 2024

  Polisstationen i centrala Malung kommer att vara öppen under dansbandsveckan, v.29.