Logotyp för Malung-Sälens kommun

Lasse Ingvarsson får idrottspriset 2024

Kultur- och fritidschef Linda Örneblad, Lasse Ingvarsson och Åsa Hedlöf (S) ordf. kultur- och fritidsnämnden.

Motocrossåkaren Lasse Ingvarsson som tävlat i 60 år och fortfarande är med i världseliten får kommunens idrottspris 2024.

Motiveringen

Årets idrottspris går till en person som tävlat i sin sport i sextio år och är fortfarande med i världseliten. Han har tävlat både individuellt och i lag och har medaljer från både EM- och VM-tävlingar. Sju av medaljerna är VM-guld.

Pristagaren är en riktig lagspelare både på tävlingsbanan och i hemmaklubben där hans långa engagemang och hans aldrig sinande förmåga att inspirera och entusiasmera bidrar till den goda stämningen. Han anses vara en levande legend inom sin sport och med hans mångåriga erfarenhet och kunskap har han inga problem att hjälpa andra.

20 Juni 2024