Logotyp för Malung-Sälens kommun

Länets näst lägsta arbetslöshet i Malung-Sälen

Arbetslöshet i kommunerna i december 2023 (rikssnittet är 6,7 %)

Lägst arbetslöshet fanns, i slutet av 2023, i Gagnefs och Malung-Sälens kommuner.

I Dalarna är arbetslösheten på 5,8 %, jämfört med rikets 6,7 %.

– Det är ju ett tydligt tecken på att vi har företag och verksamheter som går väldigt bra i kommunen. Det är såklart bra att ha låg arbetslöshet, men nackdelen är ju att det kan va svårt att få tag på rätt kompetens och vi önskar såklart att fler människor flyttar hit till Malung-Sälens kommun, säger Hans Unander (S) kommunstyrelsens ordförande.

Det är tydliga skillnader i arbetslöshetens förändring. Både mellan kvinnor och män och bland inrikes- och utrikesfödda visar statistiken. Antalet arbetslösa kvinnor ökade endast med 1 400 personer, medan de arbetslösa männen var 12 100 fler.

Lägst arbetslöshet fanns i november i Gagnef (3,1 procent) och högst i Avesta (8,5 procent). Arbetslösheten var dock högre i december -23 än för ett år sedan.

18 April 2024