Logotyp för Malung-Sälens kommun

Dialog med lokalpolisområde Mora

Hans Unander (S) Mikael Östling (M) Rickard Eriksson, tf chef LPO Mora och Anders Bjernulf, Destination Sälenfjällen.

Idag hade kommunalråden möte med nya tf polischefen för lokalpolisområde Mora och Destination Sälenfjällen för att etablera kontakt och diskutera viktiga polisiära frågor i kommunen.

I lokalpoliområde Mora ingår kommunerna Malung-Sälen, Älvdalen, Mora, Orsa, Vansbro, Leksand och Rättvik. Det är lite mer än 200 kvadratmil stort område att bevaka, en yta som motsvarar ungefär två st Skåne.

Rickard Eriksson är tf lokalpolischef till april och idag besökte han Malung för att träffa kommunalråden och Destination Sälenfjällen som respresenterar näringen i Sälenfjällen.

– Det var ett bra möte idag. Jag hoppas kunna ha personlig kontakt med alla kommuner som ingår i lokalpolisområdet. Kan vi kontakta varann via SMS, då är vi i mål, menar Rickard Eriksson.

– Det är intressant att höra kommunens och näringslivets perspektiv på frågor som rör det polisiära, säger Rickard.

Polisen förstärker bemanningen i Sälenfjällen

– Vi uppskattar verkligen sådan här positiv och konstruktiv dialog som vi har haft idag med polisen, säger Anders Bjernulf, vd Destination Sälenfjällen.

– Att polisen nu förstärker bemanningen i Sälenfjällen under vintersäsongen, då vi är Dalarnas största stad med flest personer, känns riktigt bra. Vi har ett gemensamt mål och det är ju att den här fjällkommenderingen ska bli permanent, menar Bjernulf.

18 April 2024