Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Dialog med lokalpolisområde Mora

Hans Unander (S) Mikael Östling (M) Rickard Eriksson, tf chef LPO Mora och Anders Bjernulf, Destination Sälenfjällen.

Idag hade kommunalråden möte med nya tf polischefen för lokalpolisområde Mora och Destination Sälenfjällen för att etablera kontakt och diskutera viktiga polisiära frågor i kommunen.

I lokalpoliområde Mora ingår kommunerna Malung-Sälen, Älvdalen, Mora, Orsa, Vansbro, Leksand och Rättvik. Det är lite mer än 200 kvadratmil stort område att bevaka, en yta som motsvarar ungefär två st Skåne.

Rickard Eriksson är tf lokalpolischef till april och idag besökte han Malung för att träffa kommunalråden och Destination Sälenfjällen som respresenterar näringen i Sälenfjällen.

– Det var ett bra möte idag. Jag hoppas kunna ha personlig kontakt med alla kommuner som ingår i lokalpolisområdet. Kan vi kontakta varann via SMS, då är vi i mål, menar Rickard Eriksson.

– Det är intressant att höra kommunens och näringslivets perspektiv på frågor som rör det polisiära, säger Rickard.

Polisen förstärker bemanningen i Sälenfjällen

– Vi uppskattar verkligen sådan här positiv och konstruktiv dialog som vi har haft idag med polisen, säger Anders Bjernulf, vd Destination Sälenfjällen.

– Att polisen nu förstärker bemanningen i Sälenfjällen under vintersäsongen, då vi är Dalarnas största stad med flest personer, känns riktigt bra. Vi har ett gemensamt mål och det är ju att den här fjällkommenderingen ska bli permanent, menar Bjernulf.

Sidan uppdaterad: 2024-01-15

Fler nyheter

  1. 23 februari 2024

    Färsk årsstatistik från SCB visar att Dalarna minskade med 1057 invånare mellen 2022-2023.

  2. 22 februari 2024

    Nu upphandlar vi ramavtal gällande hantverksarbeten inom dessa yrkeskategorier:

  3. 22 februari 2024

    I måndags besökte Statens Servicecenter kommunen för att diskutera samarbetsfrågor.