Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Edurus vill satsa på stenfabrik i Malung

Säljansvarig Louise Hanis, vd Kristoffer Lundegren och Hans Unander (S).

Idag gjordes ett företagsbesök på Edurus gravstenar i Malung som planerar för en expansiv framtid i Malung.

Edurus grundades 1999 av Marcus Skinnar som har sina rötter i Malung. Främst tillverkar de gravstenar och har idag produktion i Sverige, Litauen och Kina. 2021 tog de över f.d Normarks lokaler på Hismogärdet.

Jaktiabutiken som funnits i delar av Edurus lokaler hann bara vara öppen i ca 1,5 år innan man nu vid årsskiftet stänger butiken då kundunderlaget och försäljningssiffrorna inte räcker till.

– Det var ett trevligt företagsbesök idag, men givetvis tråkigt att Jaktia lägger ner efter bara 1,5 år. Men jag tror att man ändå kommer att kompensera och skapa förutsättningar för fler arbetstillfällen långsiktigt, säger Hans Unander (S) kommunstyrelsens ordförande.

I Malung arbetar ett 15-tal personer med produktion, utveckling och montage och just nu utvärderar Edurus sina planer på att investera i och utveckla företaget Malungs Stenfabrik för tillverkning av skräddarsydda stenprodukter. Målet är att kunna ha ca 30 personer anställda på heltid i Malung under fas 1 som skulle pågå i tre år.

– Med den framtidstro som Edurus har i Malung är jag hoppfull att vi ska kunna sätta oss ner och hitta en bra lösning för en långsiktig utveckling för företaget, menar Hans Unander.

– Vi ser stor potential att expandera vår verksamhet i Malung och hoppas att vi nu tillsammans med kommunen kan skapa förutsättningarna för att realisera våra planer att göra Malungs Stenfabrik till ett Nordiskt centrum för skräddarsydda stenprodukter, säger Kristoffer Lundegren som tillträdde som vd på företaget i november.

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Fler nyheter

  1. 19 juni 2024

    KSAU har nu utsett de bästa sparförslagen och sju personer får dela på 21 dagars betald ledighet.

  2. 17 juni 2024

    Efter att Sofie Eriksson (S) valts till Europaparlamentet fick Hans Unander frågan om att ta hennes plats i riksdagen, men valde att tacka nej.

  3. 17 juni 2024

    Polisstationen i centrala Malung kommer att vara öppen under dansbandsveckan, v.29.