Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Tillväxtverket besökte kommunen

Hans Unander och Christina Holback träffade Tobias Lundberg och Maria Engström från Tillväxtverket. Hät är de 39 kommuner som får statsbidraget.

Hur har kommunen använt pengarna för att främja näringslivsutveckling i glesbygd?

Malung-Sälen har, tillsammans med 38 andra svenska kommuner, fått pengar (särskilt statsbidrag) av Tillväxtverket för att främja näringslivsutveckling i glesbygd. Läs mer här hos Tillväxtverket. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid Tillväxtverkets besök i förra veckan presenterade kommunledningen några av de projekt och aktiviteter i kommunen som pengarna har använts till, bland annat ledutveckling i Sälenfjällen, målbildsarbete, Sälenmässan, företagarkonferenser och flera förstudier.

– Vi har valt att inte lägga pengarna på personal utan statsbidraget har varit avgörande för att skapa verkstad av vår strategi, säger kommunchef Christina Holback. Ett av dåvarande regerings syfte med statsbidraget var att främja kommunernas möjlighet att kunna söka projektmedel för utveckling.

Så här sammanfattar Tillväxtverket sitt besök i Malung-Sälen:

Under en klar och fin höstdag på vår väg från Östersund till Malung passerar vi efter många diskussioner om världsläget så småningom Kläppen Ski Resort. Där nås vi av synen av en gigantisk airbag i en av sluttningarna precis ovanför parkeringen som vi precis svängt in på. Högt ovanför airbagen slungar sig en snowboardåkare via ett platshopp högt upp i luften och river av någon slags inverterad dubbelvolt som för några sekunder motbevisa tyngdlagen. Om man vill går det att likna snowboardåkarens mod och det spektakulära hoppet med Malung-Sälens kommuns raketliknande utveckling i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i svenska kommuner.

Sammanfattningsvis kan det konstateras att det inte går att underskatta betydelsen av en visionär kommunledning som genom att göra sig tillgängliga och visa handlingskraft visar att företagen är viktiga. Med mod, visionära idéer, en förankrad strategi och en hoppbacke av plast visar Malung-Sälen hur man med viss hjälp av ett statsbidrag kan göra spektakulära hopp för att förbättra företagsklimatet.

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Fler nyheter

  1. 22 april 2024

    Kommunfullmäktige har beslutat att arrendera ut Malungs camping som idag drivs av kommunala bolaget Malung-Sälen Turism AB.

  2. 15 april 2024

    Trädgårdsavfall får inte längre eldas hemma på tomten, men möjlighet att anordna offentlig majbrasa finns fortfarande.

  3. 11 april 2024

    Motocrossåkaren Lasse Ingvarsson som tävlat i 60 år och fortfarande är med i världseliten får kommunens idrottspris 2024.