Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Magdalena Andersson besöker Malung

Magdalena Andersson (S), Hans Unander (S) och personal på Centralskolan.

Idag besöker partiledare och fd statsminister Magdalena Andersson Malung.

Besöket började med en lunch med näringsliv och föreningar, bl.a. Skistar Sälens destinationschef Tomas Berg, Dansbandsveckans grundare Bertil Elfström och Kommunal.

Under eftermiddagen besöker Magdalena Andersson klass 8 på Centralskolan och Minitech som gör värmehjälpmedel.

Lärare Martina Elfström, Hans Unander, rektor Anna Larsson, Magdalena Andersson, lärare Anna Enochsson och lärare Annelie Edvinsson.

– Hans Unander bjöd hit mig och jag tackade såklart ja. Det är viktigt för mig att besöka kommuner runt om i Sverige och jag är bekymrad över hur de nu drabbas stenhårt av nedskärningarna i välfärden. Den sittande regeringen kompenserar inte för inflationen och det är under all kritik, säger partiledare Magdalena Andersson (S).

– Jag vill bjuda hit Magdalena Andersson för att påvisa både vår kommuns utveckling och utmaningar utifrån den ekonomiska situation som nu råder, säger Hans Unander (S).

– Sakfrågorna jag vill diskutera med henne är hur vi kan få mer pengar till kommunerna och järnväg till Sälen, säger Hans Unander.

– Intrycken jag får med från Malung idag tar jag med mig för att fortsätta föra vår politik i riksdagen, avslutar Magdalena Andersson.

Klockan 16.15 blir det spontana samtal med ortsbor utanför Hemköp och klockan 18 hålls ett öppet möte på Orrskogen i Malung.

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Fler nyheter

  1. 23 maj 2024

    Ett enigt KSAU föreslår att kommunfullmäktige ska besluta om att köpa ridklubbens fastighet.

  2. 22 maj 2024

    Prova på som deltidsbrandman på vår testdag 5 juni kl. 8‑15 på brandstationen i Malung.

  3. 22 maj 2024

    ”Förskolan ska ge varje barn förutsättning att utveckla sin nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära” (Lpfö 18).