Logotyp för Malung-Sälens kommun

Möten med statsministern och Taiwans ambassadör

Mikael Östling (M) med Ulf Kristersson (M) i Borlänge samt ambassadör Dr. Klement Gu från Taiwan utanför Sälens flygplats.

Kommunalråd Mikael Östling (M) har i veckan både träffat Ulf Kristersson och Taiwans ambassadör Dr. Klement Gu.

I tisdags träffade Mikael Östling statsminister Ulf Kristersson i Borlänge. Statsministern berättade om världsläget och läget i Sverige just nu. Frågor som lyftes i Borlänge var bl.a. krav på SFI och infrastruktur.

– Jag valde att lyfta frågan om att statliga myndigheter ofta tar för lång tid på sig och kan på så sätt vara ett hinder för den lokala utvecklingen i små kommuner.

Tvådagarsbesök i Sälen

Taiwans ambassadör Dr. Klement Gu åker just nu runt i Sverige för att bl.a. bilda sig en uppfattning om hur det ser ut runt om i landet. Under torsdag-fredag besökte han Sälen. På torsdagen träffade han representanter från näringslivet, men han hade även önskemål att träffa lokalpolitiker i den expansiva orten Sälen.

– Det är en ära att han ville komma hit och besöka Sälen. Han var väldigt intresserad av lokalpolitik och ville veta hur samarbetet såg ut i Malung-Sälens kommun, säger kommunalråd Mikael Östling (M).

Ambassadören besökte Scandinavian Mountains Airport och Högfjällshotellet samt övernattade på Gammelgården.

22 April 2024