Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Möten med statsministern och Taiwans ambassadör

Mikael Östling (M) med Ulf Kristersson (M) i Borlänge samt ambassadör Dr. Klement Gu från Taiwan utanför Sälens flygplats.

Kommunalråd Mikael Östling (M) har i veckan både träffat Ulf Kristersson och Taiwans ambassadör Dr. Klement Gu.

I tisdags träffade Mikael Östling statsminister Ulf Kristersson i Borlänge. Statsministern berättade om världsläget och läget i Sverige just nu. Frågor som lyftes i Borlänge var bl.a. krav på SFI och infrastruktur.

– Jag valde att lyfta frågan om att statliga myndigheter ofta tar för lång tid på sig och kan på så sätt vara ett hinder för den lokala utvecklingen i små kommuner.

Tvådagarsbesök i Sälen

Taiwans ambassadör Dr. Klement Gu åker just nu runt i Sverige för att bl.a. bilda sig en uppfattning om hur det ser ut runt om i landet. Under torsdag-fredag besökte han Sälen. På torsdagen träffade han representanter från näringslivet, men han hade även önskemål att träffa lokalpolitiker i den expansiva orten Sälen.

– Det är en ära att han ville komma hit och besöka Sälen. Han var väldigt intresserad av lokalpolitik och ville veta hur samarbetet såg ut i Malung-Sälens kommun, säger kommunalråd Mikael Östling (M).

Ambassadören besökte Scandinavian Mountains Airport och Högfjällshotellet samt övernattade på Gammelgården.

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Fler nyheter

  1. 19 juni 2024

    KSAU har nu utsett de bästa sparförslagen och sju personer får dela på 21 dagars betald ledighet.

  2. 17 juni 2024

    Efter att Sofie Eriksson (S) valts till Europaparlamentet fick Hans Unander frågan om att ta hennes plats i riksdagen, men valde att tacka nej.

  3. 17 juni 2024

    Polisstationen i centrala Malung kommer att vara öppen under dansbandsveckan, v.29.