Logotyp för Malung-Sälens kommun

Avesta kommun på besök

Kommunchef Tobias Åsell, Hans Unander (S), kommunstyrelsens ordf. i Avesta Blerta Krenzi (S), Mikael Östling (M) och näringslivschef Sofie Jutne. Foto: Erica Hallgren

Avestas kommunledning besökte oss i onsdags.

– Det var ett jättetrevligt initiativ från Avesta kommun att vilja komma hit och hälsa på oss i Malung-Sälen. Vi utbytte erfarenheter och pratade om våra likheter och olikheter som våra kommuner har, säger Hans Unander (S).

Besökarna från Avesta kommun var kommunstyrelseordförande, kommunchef, näringslivschef och kommunikationsstrateg.

– Avesta kommun tackar Malung-Sälen för ett trevligt mottagande. Det är otroligt värdefullt att få utbyta erfarenheter för att gynna både den lokala och regionala utvecklingen framåt, säger Blerta Krenzi (S) kommunstyrelsens ordförande i Avesta.

Under dagen presenterades bl.a. övergripande information om kommunen, skogsförvaltare och stadsarkitekt pratade om komplexa plan- och byggfrågor, grön energi med mera. Kommunikationschef Frida Liljequist berättade om hur kommunikationsarbetet bedrivs och Anders Bjernulf från Destination Sälenfjällen som representerar ca 150 medlemsföretag berättade om deras arbete för att utveckla besöksnäringen i Sälenfjällen och hur deras samarbete med kommunen ser ut.

Hans Unander (S) och Mikael Östling (M) pratade också om näringslivsfrågor, det ekonomiska läget och ambitioner för mandatperioden.

Hans Unander (S), Blerta Krenzi (S) och Mikael Östling (M). Foto: Erica Hallgren

18 April 2024