Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Öje får laddstation för elbilar

Trafikverket beviljar stöd till en snabbladdare vid E45 i Öje, strax norr om Malung.

Trafikverket ger ekonomiskt stöd för att snabba på utbyggnaden på sträckor där snabbladdare fortfarande saknas. Cirka 96 miljoner kronor beviljas nu i stöd.

I vår kommun är det fjärde SITE-projektet som sökte pengar ut Trafikverkets utlysning.

– Ett av våra teman är att arbeta med mobilitetslösningar och det omfattar att bidra till att öka antalet laddplatser för elfordon. Vi sökte pengar för en laddstation vid Centrumhuset i Öje som ligger på en sträcka där det idag är glest mellan möjligheterna att ladda sin elbil. Vi beviljades drygt 1,4 miljoner kronor, berättar Tiina Ohlsson, projektledare SITE 4.

– Det är också viktigt för Öje som by att få möjlighet till en laddplats och utvecklas framåt. Det här är ju en del av elektrifieringen av transportsystemet som pågår i hela samhället, säger Tiina.

Malung-Sälens kommun kommer att upphandla leverantör och entreprenör för projektet. Målet är att den ska stå på plats under hösten 2024.

Läs mer hos Trafikverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företag!

Välkomna till infoträff för att söka bidrag för laddplatser:

Kontakt

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Fler nyheter

  1. 21 juli 2024

    Antal betalande besökare till danserna på Orrskogen ökade under årets dansvecka med 1038 personer (+3 %) jämfört med 2023.

  2. 18 juli 2024

    Vi behöver en ny vigselförrättare i Malung-Sälen.

  3. 27 juni 2024

    Nu är snabbladdaren vid E45 i Öje, strax norr om Malung på plats.