Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Dialogmöte om vårt företagsklimat 2023

Representanter från byggkontoret, skolan, politiken m.fl. i dialog med företagarföreningarna och Svenskt Näringsliv.

I måndags hade kommunledningen, Destination Sälenfjällen och Företagarna Malung-Lima-Sälen ett dialogmöte med Henrik Navjord vid Svenskt Näringsliv.

Varje år får Sveriges företagare möjlighet att bedöma företagsklimatet i den egna kommunen. I år har 116 företag i Malung-Sälens kommun svarat på enkäten. Företagarna får utifrån sina egna erfarenheter ge ett samlat betyg på hur de upplever att driva företag i kommunen.

Han presenterade företagsklimatet i kommunen för 2023 och procentuellt har vår kommun högst svarsfrekvens (61 %) i hela länet, så våra företagare i kommunen är väldigt engagerade.

– Det är glädjande att se att kommunen fortsätter får allt högre betyg på det sammanfattande omdömet och att frågan är prioriterad och viktig för kommunen. Sedan finns det utveckling kvar inom t. ex. tillgänglighet vilket man är medveten om och vill förbättra, säger regionchef Henrik Navjord vid Svenskt Näringsliv i Dalarna.

– Jag tror mycket handlar om den långsiktighet som vi jobbat med sen jag blev kommunalråd och det är ju också ett tydligt kvitto på att det arbetet vi gör tillsammans med företagen och dialogen vi har med dem ger resultat, säger Hans Unander (S).

– Vi är aktiva och gör en hel del företagsbesök i kommunen och det tror jag också har stor betydelse i hur vi uppfattas av det lokala näringslivet, säger kommunalråd Mikael Östling (M).

Sidan uppdaterad: 2023-06-22

Fler nyheter

  1. 7 december 2023

    Idag gjordes ett företagsbesök på Edurus gravstenar i Malung som planerar för en expansiv framtid i Malung.

  2. 7 december 2023

    Kommunen upphandlar ramavtal till Skogsförvaltningen gällande virkestransporter med lastbil.

  3. 30 november 2023

    Tyvärr kommer inte kommunen att erbjuda gratis sandningssand till invånarna i vinter som tidigare år.