Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Stort firande när Fiskarheden fyller 100 år

Malung-Sälens kommun genom Hans Unander (S) uppvaktar Olle och Magnus Larsson.

Kommunen och flera stora aktörer uppvaktade Fiskarhedens Trävaru i torsdags som nu firar 100 år.

I lördags bjöds allmänheten in till stort Öppet hus i Fiskarheden. Kom och gå rundturer på industrin och träffa partners. Dessutom bjuds det bland annat på barnaktiviteter, timbersportuppvisning, laserskytte, skördarsimulator, fika och lunch.

– Fiskarheden är ett viktigt företag för hela bygden. De är väldigt delaktiva i vår samhällsutveckling då de är delägare i flygplatsen, järnvägsbolaget, destinationsbolaget m.m. De är också med och stödjer föreningslivet och jag är glad att vi har Fiskarheden i kommunen, säger Hans Unander (S).

År 1923 etablerades Fiskarhedens Sågverksförening av initiativtagare Johan Jacobsson. Platsen för sågverket var noga utvald för ett intag av timmer från Västerdalälven.

Sedan dess har företaget utvecklats genom med och motgång och via olika ägarstrukturer. Nuvarande VD, Magnus Larsson förvaltar sedan 2019 arvet från familjen Larsson och pappa Olle som drivit sågverket sedan 1988. Pappa Olle Larsson finns fortfarande kvar som ordförande i styrelsen och Magnus båda bröder arbetar inom företaget.

Idag har Fiskarheden ungefär 150 personer anställda och är en av kommunens största privata arbetsgivare.

— Vi vill visa hur det ser ut på ett modernt sågverk. Många är inte beredda på hur mycket teknik det är. Det är roligt att visa upp arbetsplatsen och alla som arbetar här, säger Magnus Larsson.

Sidan uppdaterad: 2023-06-20

Fler nyheter

  1. 30 november 2023

    Tyvärr kommer inte kommunen att erbjuda gratis sandningssand till invånarna i vinter som tidigare år.

  2. 29 november 2023

    Språk, lärande och identitetsutveckling hänger nära samman, förskolan ska då lägga stor vikt vid att stimulera barnens språkutveckling i svenska, g...

  3. 15 november 2023

    Vår nya förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen är Lars Kratz från Leksand.