Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Sju nya laddstolpar längs rv 66

Vi deltar i gemensamt Gröna vägen-projekt med Vansbro och Smedjebacken.

Nu kommer sju elbilsladdare att etableras längs rv 66 mellan Smedjebacken och Sälen. Vi tre kommuner är de enda kommunerna i Sverige som beviljats pengar från Energimyndigheten för att sätta upp laddstationer på sina respektive huvudorter längs rv 66.

Laddstationerna kommer att vara på upp till 350 kW i effekt som möjliggör laddning för personbilar men också för tung transporttrafik.

Tre kommuner beviljades bidrag, Smedjebackens, Vansbro och Malung- Sälens kommuner. Det är de enda kommuner som sökt och fått investeringsbidraget. Alla andra beviljade projekt är Energibolag och privata företag.

Etableringen färdigställs under hösten 2023 i Malung-Sälen och Smedjebackens kommuner och under 2024 i Vansbro kommun.
– Det här ökar servicen och påskyndar energiomställningen för både yrkestrafik och persontrafik, säger Tiina Ohlsson, projektledare.

Kontakt

Sidan uppdaterad: 2023-05-16

Fler nyheter

  1. 2 juni 2023

    Nu har kommunen skickat in ansökningshandlingarna för tillståndet till saneringen till Mark- och miljödomstolen i Nacka.

  2. 31 maj 2023

    Just nu är ett gäng amerikaner i Malung för att spela in Allt för Sverige och bl.a. följer de med epa-ungdomarna som arbetar i hemtjänsten.

  3. 30 maj 2023

    Länsstyrelsen genomför naturvårdsbränning i Haftahedarna söder om Äppelbo onsdagen den 31 maj.