Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Vi söker sommarens feriearbetare

Sök sommarjobb som ger dig inblick i arbetslivet och värdefull erfarenhet inför framtiden.

(Sista ansökningsdag 16 april)

Malung-Sälens kommun erbjuder feriearbete (sommarjobb) till dig som är född 2006. Ni som är födda 2005 får också möjlighet att söka. Platserna kommer i första hand tilldelas alla som är födda 2006 om inte platserna fylls kommer ungdomar som är födda 2005 erbjudas arbete. Vid fler sökande än platser kommer lottning tillämpas.

Vilka veckor jobbar man?

Arbetet utförs under sommarlovet och pågår under totalt två arbetsveckor under vecka 24 till 33.

Den 12/6 kommer du bli inbjuden till en obligatorisk informationsdag. Dagen kommer innehålla nyttig information, allt för att du ska känna dig förberedd inför arbetet.

Vilka arbetsuppgifter kan man få?

Arbetsplatserna kommer att fördelas ut inom den kommunala verksamhet samt inom föreningslivet. Arbetsuppgifterna inom kommunen och föreningslivet är varierade. Tidigare år har arbetsuppgifterna bland annat varit fastighetsskötsel, gräsklippning, rabattrensning, arbeta i biblioteket, städservice, ledare för fotbollsskola, ridskola samt Svenska Kyrkans kollo. Fler arbetsuppgifter tillkommer.

Nytt för i år är att det v. 24-25 kommer finnas arbetsuppgifter inom storytelling via sociala medier, är du intresserad av detta så skriver du det i din ansökan. I uppdraget ingår också utbildning under våren.

När vi fördelar platserna placerar vi dig i första hand där du helst vill jobba, men du kan också få en annan arbetsplats om många vill vara på samma ställe.

För att kunna placera ut dig på en arbetsplats är det viktigt att vi får information om dig, för att få det vill vi att du svarar på följande frågor i ditt personliga brev:

 • Berätta kort om dig själv och varför du vill arbeta med oss
 • Vilka arbetsuppgifter/arbetsplatser du tycker det skulle vara särskilt kul att jobba med
 • Vilken 2-veckorsperiod som passar bäst för dig

Kvalifikationer

För att bli aktuell för feriearbete hos oss på Malung-Sälens kommun behöver du vara skriven i kommunen samt inte ordnat något annat sommarjobb. Du som söker feriejobb ska vara född 2006 eller 2005.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att jobba hos oss. Däremot är det är viktigt att du har en vilja att arbeta samt ett engagemang för att göra ditt bästa och en härlig inställning till dina medmänniskor.

Kontakt

Erika Laitinen
personalkontoret
erika.laitinen@malung-salen.se

Varför feriearbete till unga?

Syftet med att Malung-Sälens kommun erbjuder feriearbete är att ge ungdomar en inblick i arbetslivet samt att ge arbetslivserfarenhet för framtiden.

Det ger också ungdomarna möjlighet att lära känna Malung-Sälens kommun som arbetsgivare.

Ferieungdomar som jobbade som ledare på kyrkans kollo i Malung.

Sidan uppdaterad: 2023-03-29

Fler nyheter

 1. 23 februari 2024

  Färsk årsstatistik från SCB visar att Dalarna minskade med 1057 invånare mellen 2022-2023.

 2. 22 februari 2024

  Nu upphandlar vi ramavtal gällande hantverksarbeten inom dessa yrkeskategorier:

 3. 22 februari 2024

  I måndags besökte Statens Servicecenter kommunen för att diskutera samarbetsfrågor.