Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Första spadtaget till Sälens nya polisstation

Hans Unander (S), lokalpolisområdeschef Katarina Ragnewall och entreprenören Skoglunds tog första spadtaget.

Ett stenkast från Sälengallerian i byn togs idag det första spadtaget till den nya polisstationen.

Katarina Ragnewall, lokalpolisområdeschef.

Katarina Ragnewall, lokalpolisområdeschef Mora, är glad över att byggprocessen är igång och menar att en ny polisstation är viktigt för arbetsmiljön.

– Vi hoppas att den förbättrade arbetsmiljön ska kunna ge en attraktionskraft som underlättar rekryteringen av ny personal. Den fysiska arbetsmiljön betyder mycket, säger Katarina.

– Lokalfrågor är viktigare än vad man kan tro och det kommer finnas gott om plats för både oss och andra verksamheter att växa här.

– Det här kommer bli Sveriges vackraste polishus som är ritat med inspiration av fjällmiljön, säger kommunens stadsarkitekt Tomas Johnsson till Siljan News. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I november -22 fick bygget till slut grönt ljus efter en lång process av överklaganden. Sälenbor har bland annat varit oroliga för hur den centrala placeringen vid vägens 30-sträcka skulle komma att påverka säkerheten kring trafik vid eventuella utryckningar.

– Polisbilarna patrullerar ju oftast ute i samhället och utryckningarna kommer ju inte att ske från själva stationen här i byn, säger Tomas Johnsson.

Tomas Johnsson, kommunens stadsarkitekt.

— Vi är väldigt glada över att Polismyndigheten gör den här stora satsningen i vår kommun. Efterfrågan har funnits länge både från oss och från näringen i kommunen för att upprätthålla en bra trygghet i området. Det är också ett tydligt bevis på att det händer saker i kommunen, säger Hans Unander (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det är fortfarande tjäle i marken, men så snart den släppt så drar bygget igång på vårkanten.

Sidan uppdaterad: 2023-03-08

Fler nyheter

  1. 27 februari 2024

    F.d Garveriområdet vid älven i centrala Malung kommer gå från att vara förorenat och obrukbart till att bli grönområde med möjlighet till aktivitet...

  2. 23 februari 2024

    Färsk årsstatistik från SCB visar att Dalarna minskade med 1057 invånare mellen 2022-2023.

  3. 22 februari 2024

    Nu upphandlar vi ramavtal gällande hantverksarbeten inom dessa yrkeskategorier: