Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Landshövdingen besöker näringen i Sälen

Besök på Scandinavian Mountains Airport. Kommunens representanter är kommunchef Christina Holback, Hans Unander (S) och Mikael Östling (M).

Den här veckan besöker vår nya landshövding Helena Höij näringslivet i Sälenfjällen.

På onsdagen arrangerades enskilda möten med anläggningarna Kläppen, SkiStar och Stöten för att presentera sina verksamheter för landshövdingen.

Ett av syftena med tvådagarsbesöket är att ha dialog med skidanläggningarna bl.a. kring vad som är viktigt för fortsatta utvecklingen för att kunna vara en ledande besöksdestination samt hur oron i omvärlden (kriget i Ukraina, inflation, ränteökningar, energipriser m.m.) påverkar näringens verksamheter.

Från länsstyrelsen Dalarna medverkade landshövding Helena Höij, länsrådet Camilla Fagerberg Littorin och fyra avdelningschefer.

Landshövding

Landshövdingen är regeringens företrädare i länet och utses ofta i ett sexårigt förordnande, som i vissa fall kan förlängas. Landshövdingen ska samordna den statliga verksamheten i länet, följa länets tillstånd och informera regeringen om länets behov.

Helena Höijs förordnande som landshövding i Dalarnas län startade den 1 november 2022.

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Fler nyheter

  1. 22 april 2024

    Kommunfullmäktige har beslutat att arrendera ut Malungs camping som idag drivs av kommunala bolaget Malung-Sälen Turism AB.

  2. 15 april 2024

    Trädgårdsavfall får inte längre eldas hemma på tomten, men möjlighet att anordna offentlig majbrasa finns fortfarande.

  3. 11 april 2024

    Motocrossåkaren Lasse Ingvarsson som tävlat i 60 år och fortfarande är med i världseliten får kommunens idrottspris 2024.