Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Landshövdingen besöker näringen i Sälen

Besök på Scandinavian Mountains Airport. Kommunens representanter är kommunchef Christina Holback, Hans Unander (S) och Mikael Östling (M).

Den här veckan besöker vår nya landshövding Helena Höij näringslivet i Sälenfjällen.

På onsdagen arrangerades enskilda möten med anläggningarna Kläppen, SkiStar och Stöten för att presentera sina verksamheter för landshövdingen.

Ett av syftena med tvådagarsbesöket är att ha dialog med skidanläggningarna bl.a. kring vad som är viktigt för fortsatta utvecklingen för att kunna vara en ledande besöksdestination samt hur oron i omvärlden (kriget i Ukraina, inflation, ränteökningar, energipriser m.m.) påverkar näringens verksamheter.

Från länsstyrelsen Dalarna medverkade landshövding Helena Höij, länsrådet Camilla Fagerberg Littorin och fyra avdelningschefer.

Landshövding

Landshövdingen är regeringens företrädare i länet och utses ofta i ett sexårigt förordnande, som i vissa fall kan förlängas. Landshövdingen ska samordna den statliga verksamheten i länet, följa länets tillstånd och informera regeringen om länets behov.

Helena Höijs förordnande som landshövding i Dalarnas län startade den 1 november 2022.

Sidan uppdaterad: 2023-02-08

Fler nyheter

  1. 29 mars 2023

    Sök sommarjobb som ger dig inblick i arbetslivet och värdefull erfarenhet inför framtiden.

  2. 24 mars 2023

    Norra Europas största vinterdestinationer får grönt ljus för fortsatt samarbetsprojekt med högskola, kommuner och destinationer kring hållbarhet oc...

  3. 23 mars 2023

    Sälen och Idre var först i Sverige med destinationscertifiering 2018 och efter en ny omgång 2021-2022 är vi nu återigen hållbarhetsmärkta.