Logotyp för Malung-Sälens kommun

Biskopen besöker Malung

Fr. v. Susann Senter, Lotta Eriksson, Mikael Mogren, Anette Oskarsson, Teresia Derlén, Mikael Östling, Martina Elfström, vice ordf. kyrkorådet, Hans Unander, Christina Holback och Jörgen Norén, ordf. kyrkorådet.

Biskop Mikael Mogren besöker Malungs församling torsdag-söndag.

Ett officiellt biskopsbesök görs ungefär bara vart 20:e år, men Mikael Mogren var i Malung 2016 och vigde Anette Oskarsson till kyrkoherde.

– Besöket är både en kontrollfunktion men även som stöd, säger Anette Oskarsson, kyrkoherde i Malungs församling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På torsdagen träffade biskopen, och de andra från Västerås stift, kommunalråden och kommunchef Christina Holback som gjorde en liten övergripande presentation av Malung-Sälens kommun. Med på träffen var också ordförande och vice ordförande i kyrkorådet Jörgen Norén och Martina Elfström.

– Det här är spännande! Jag älskar Malung och kommunens kombination av traditioner och företagsamhet, säger Mikael Mogren.

Fritidsgården Dölgården fick besök av biskopen och där bjöds det på grillad korv.

Här fick ungdomarna chansen att ställa frågor till Mikael Mogren, både direkt till honom eller via Döls frågelåda.

På fredagsmorgonen höll biskopen i en morgonbön i Fors kapell i samband med Öppna Förskolan där även elever från Malungsfors skola deltog.

På fredagseftermiddagen ska biskopen besöka Öje Winter Arena och Malungs Församling bjuder på kaffe och kolbulle till alla besökare.

På söndag håller biskopen visitationstal och frågestund på S:t Olofsgården kl. 13.00.

22 Juli 2024