Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Utbildning för våra nyvalda politiker

Ove Axelsson, som har mångårig erfarenhet av kommunal förvaltning, var dagens utbildare.

Idag hölls en utbildning för våra nyvalda politiker som tillträder i kommunens fullmäktige, nämnder och styrelser efter årsskiftet.

En del av de nyvalda kommunpolitikerna är helt nya i sina roller. Därför är det bra att få en inblick i bl.a. kommunallagen, revisionen och hur den kommunala politiken är uppbyggd från nämnder, kommunstyrelsen och fullmäktige som är vårt högsta beslutande organ.

Den här utbildningsdagen var också ett bra tillfälle för förvaltningscheferna att träffa "sina" nya politiker i respektive nämnd som man nu ska samarbeta med de kommande fyra åren.

Ca 80 personer deltog i utbildningen på Orrskogen i Malung.

Vill du också lära dig mer om Kommunallagen och hur en kommun styrs enligt gällande lagar? Här hos SKR kan man läsa om Kommunalrätt. Länk till annan webbplats. (kommunallagen, arbetsordning, reglemente m.m.)

Sidan uppdaterad: 2022-12-20

Fler nyheter

  1. 31 maj 2023

    Just nu är ett gäng amerikaner i Malung för att spela in Allt för Sverige och bl.a. följer de med epa-ungdomarna som arbetar i hemtjänsten.

  2. 30 maj 2023

    Länsstyrelsen genomför naturvårdsbränning i Haftahedarna söder om Äppelbo onsdagen den 31 maj.

  3. 29 maj 2023

    Kommunen kommer att driva intensivsimskola v.26 i Bullsjöns bassäng.