Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida
Kontakt

Socialchefen i tankesmedja om äldreomsorgen

Högt förtroende för äldreomsorgen i kommunen

Socialchef Marie Olsson i Fores digitala tankesmedja.

Vår socialchef Marie Olsson deltog nyligen i en digital tankesmedja om tilliten till det svenska samhällskontraktet.

– Det var intressant att delta och höra om andra kommuner och regioners utmaningar. Vi ska vara stolta över att befolkningen i Malung-Sälen har ett så högt förtroende för äldreomsorgen i kommunen och att vi ligger högt på mätningar av brukarnas nöjdhet och det behöver vi hålla i framöver, säger Marie Olsson

Ta del av hela panelsamtalet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

– Malung-Sälens kommun fick vara med i det här panelsamtalet då vi sticker ut på ett positivt sätt. Vi är lågt på tillgänglighetsindex och det tar lång tid att få en plats på särskilt boende, men medborgarna har ändå en hög lokalsamhällestillit och ett högt förtroende för äldreomsorgen. Vi ligger också högt när man mätt nöjdheten hos våra brukare, både i hemtjänsten och särskilt boende, förklarar Marie Olsson.

Vad kan det här bero på?

– Även om man får vänta i ungefär 100 dagar på en säboplats (särskilt boende) så har vi ändå ganska många platser sett till antalet kommuninvånare. Vi har också sett att man kommer in ganska tidigt på särskilda boenden då vi har en mediantid på 1020 dagar (antalet dagar man bor på säbo). Det är en siffra vi skulle behöva få ned, menar Marie Olsson.

– Vi är en ganska stor kommun, geografiskt, och det finns särskilda boenden i både Malung, Lima och Transtrand, så de är utspridda från söder till norr.

– Vi har också väldigt tillgängliga politiker i kommunen för befolkningen. De är ofta ute och träffar folk och det tror jag också påverkar det här.

Sidan uppdaterad: 2022-12-02

Fler nyheter

  1. 8 februari 2023

    Den här veckan besöker vår nya landshövding Helena Höij näringslivet i Sälenfjällen.

  2. 1 februari 2023

    1 februari är Högläsningens dag och det uppmärksammas på kommunens skolor.

  3. 31 januari 2023

    Idag träffades den nya räddningsnämnden för mandatperiodens allra första sammanträde.