Logotyp för Malung-Sälens kommun

4000 besökte Sälenmässan

Räddningschef Magnus Östlund och kultur- och fritidschef Linda Örneblad var två av kommunens representanter på mässan.

I helgen arrangerades Sälenmässan igen efter att ha varit inställd 2020-2021 på grund av pandemin.

Hus, hem- och fritidsmässan är ett samarbete mellan Företagarna Malung-Lima-Sälen, Malung-Sälens kommun och Sälens Högfjällshotell och vänder sig till fritidshusägare, permanentboende, företag och organisationer i området/regionen.

Syftet med mässan är förutom att bidra till nya affärer att stärka relationer, nätverka, skapa nya kontakter och affärsmöjligheter.

Christina Holback, kommunchef, Linda Örneblad, kultur och fritidschef och Frida Liljequist, kommunikationschef. Foto: Viktoria Åkesson Forsman/Siljan News

Christina Holback berättar att många som går i tankar på att flytta till kommunen kommer för att fråga om kommunens verksamhet, om skola och föreningsliv. Dessutom är det många som söker jobb vilket är extra glädjande.

– Många frågar också om kommande detaljplaner eller möjligheten till bygglov, berättar Christina Holback och Linda Örneblad visar de flygfoton över kommunen från 1956 som pryder montern som tydligt visar vilken utveckling som sker i kommunen.

Läs gärna hela reportaget hos Siljan News. Länk till annan webbplats.

5 Juni 2023