Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida
Kontakt

Vi har högst gymnasiebehörighet i Dalarna

Maria Burtus, skolchef i Malung-Sälens kommun.

Malung-Sälens kommun har högst gymnasiebehörighet i länet bland 9:orna som gick ut skolan våren 2022, visar statistik från Skolverket.

119 nior gick i våras ut från Centralskolan och Ungärde skola. 92 % av eleverna var i år behöriga vilket är en förbättring från föregående år. I riket som helhet minskade var antalet behöriga till gymnasiets yrkesprogram i år 85 %.

— Det var väntat. Vi har en tradition med goda resultat sedan flera år tillbaka, men det är givetvis mycket glädjande, säger Maria Burtus, skolchef i Malung-Sälens kommun.

— Det är ett bra bevis på att vårt långsiktiga kvalitetsarbete burit frukt, tillsammans med att vi har duktiga och engagerade medarbetare, både i ledning och i klassrummen, säger Sofia Söderström (S) ordf. barn- och utbildningsnämnden.

— Jag är mycket imponerad av Malung-Sälens kommun. Det är ingen slump att vi får goda resultat, vi har fantastiska rektorer och pedagoger som gör ett väldigt bra jobb, menar Maria Burtus.

Läs gärna hela texten hos Siljan News. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad: 2022-10-14

Fler nyheter

  1. 21 november 2022

    På måndagen valde fullmäktige nya ledamöter och presidier till alla kommunala nämnder.

  2. 18 november 2022

    Nu kan du köpa vintersäsongens spårkort för längdskidåkning på Sportfältet i Malung.

  3. 17 november 2022

    Uppdatering och ny version av omdömesprogram i grundskolan.