Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Svenskt Näringsliv besökte kommunen

– Malung-Sälen fortsätter att klättra, säger Henrik Navjord, Dalarnas regionchef för Svenskt Näringsliv.

Idag besökte Dalarnas regionchef Henrik Navjord Malung-Sälen för att presentera hur företagarna ser på företagsklimatet i kommunen 2022.

På dagens presentation i Malung samlades bl.a. kommunala tjänstemän, Carl-Johan Åkerstedt på Företagarna Malung-Lima-Sälen och Anders Bjernulf på Destination Sälenfjällen.

Henrik Navjord gick igenom detaljerna i enkätsvaren om företagsklimatet i Malung-Sälens kommun och hur kommunen ligger till i jämförelse med övriga länet samt Sverige. Här finns hela undersökningen att läsa. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rankingen baseras på enkätsvar från våren 2022

Här kan du se Malung-Sälens placeringar i rankingen som baseras på Svenskt Näringslivs årliga företagarenkät mellan 2013-2022:

En del som särskilt sticker ut i vår kommun är att företagen i Malung-Sälen sysselsätter totalt 3 412 personer vilket totalt ger omkring 1 miljard kronor i skatteintäkter. Det är dubbelt så mycket som andra kommuner i Malung-Sälens storlek som i jämförelse brukar ligga på 500 miljoner kronor.

– Det är viktigt att man har en kommunledning som tycker att näringslivsfrågorna är väldigt viktiga, för då genomsyrar det hela organisationen, menar Henrik Navjord.

Sidan uppdaterad: 2022-10-03

Fler nyheter

  1. 23 mars 2023

    Sälen och Idre var först i Sverige med destinationscertifiering 2018 och efter en ny omgång 2021-2022 är vi nu återigen hållbarhetsmärkta.

  2. 22 mars 2023

    Idag träffades den nya KFN för mandatperiodens andra sammanträde.

  3. 13 mars 2023

    Ett av ungdomsrådets mål är att göra vardagen i Malung-Sälen roligare.