Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Malung-Sälen och Borlänge på besök i Finland

Hans Unander och Jan Bohman med den övriga delegationen.

I början av veckan besökte bl. a. Hans Unander (S) och Borlänges kommunalråd Jan Bohman (S) finländska Raumo, i egenskap av ledamöter i Partnerskap E16.

Den svenska delegationen som besökte Raumo var representanter från Partnerskap E16.

Syftet med besöket var att diskutera med finländarna om det finns ett möjligt intresse för att förlänga E16 in i Finland och vilka fördelar det skulle ge.

– Det var ett intressant och givande möte. Vi besökte även hamnen i Raumo och diskuterade godstransporter på järnväg, säger Hans Unander.

Nu ska finländarna fundera över om de vill inleda ett infrastruktursamarbete för att bl.a. utveckla E16 mot Finland.

Partnerskap E16

Det är en sammanslutning och samverkan mellan kommunerna längs E16 i Sverige, från öst till väst; Gävle, Sandviken, Hofors, Falun, Borlänge, Gagnef, Vansbro, Malung-Sälen och Torsby.

Sidan uppdaterad: 2022-06-30

Fler nyheter

  1. 29 mars 2023

    Sök sommarjobb som ger dig inblick i arbetslivet och värdefull erfarenhet inför framtiden.

  2. 24 mars 2023

    Norra Europas största vinterdestinationer får grönt ljus för fortsatt samarbetsprojekt med högskola, kommuner och destinationer kring hållbarhet oc...

  3. 23 mars 2023

    Sälen och Idre var först i Sverige med destinationscertifiering 2018 och efter en ny omgång 2021-2022 är vi nu återigen hållbarhetsmärkta.