Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida
Kontakt

Malung-Sälen och Borlänge på besök i Finland

Hans Unander och Jan Bohman med den övriga delegationen.

I början av veckan besökte bl. a. Hans Unander (S) och Borlänges kommunalråd Jan Bohman (S) finländska Raumo, i egenskap av ledamöter i Partnerskap E16.

Den svenska delegationen som besökte Raumo var representanter från Partnerskap E16.

Syftet med besöket var att diskutera med finländarna om det finns ett möjligt intresse för att förlänga E16 in i Finland och vilka fördelar det skulle ge.

– Det var ett intressant och givande möte. Vi besökte även hamnen i Raumo och diskuterade godstransporter på järnväg, säger Hans Unander.

Nu ska finländarna fundera över om de vill inleda ett infrastruktursamarbete för att bl.a. utveckla E16 mot Finland.

Partnerskap E16

Det är en sammanslutning och samverkan mellan kommunerna längs E16 i Sverige, från öst till väst; Gävle, Sandviken, Hofors, Falun, Borlänge, Gagnef, Vansbro, Malung-Sälen och Torsby.

Sidan uppdaterad: 2022-06-30

Fler nyheter

  1. 14 augusti 2022

    Folkhögskolan i Malung har i 20 år hållit kursen "Läsa och skriva i Dalarna", och årets tre veckor är precis över. Deltagarna kommer från Europas a...

  2. 9 augusti 2022

    Centralskolans skolstart för årskurs 7-9 skjuts upp till tisdagen den 16 augusti i stället för den 15/8.

  3. 9 augusti 2022

    Företagare i Malung-Sälen bjuds in till affärsträff 7 september. Syftet är att ge små och medelstora företag med liten eller ingen erfarnhet av off...