Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida
Kontakt

Stor investering på Runessons mekaniska

foto: Linnéa Magnér

Pandemin har inneburit svåra utmaningar för stora delar av näringslivet, och även för Runessons mekaniska AB i Malung. Lyckan har dock vänt och de har investerat 3,5 miljoner i en ny maskin för att kunna utöka produktionen.
– Det är fantastiskt att se ett företag vända motgång till framgång så här, säger kommunalråd Hans Unander när han besöker Runessons.

Tidigare i sommar besökte kommunalråd Hans Unander företaget Runessons mekaniska AB. Företaget producerar plåtinredningar och gör legoarbeten, det vill säga små jobb åt andra företag. Man kan beställa allt möjligt i plåt, och Runessons gör hela processen från plåt till pulverlackering.

– När pandemin började var det väldigt påtagligt. Alla permitterades. Efter ungefär ett år kunde alla komma tillbaka på heltid, berättar Sanne Runesson.

Företaget gjorde en investering på 3,5 miljoner kronor i en ny laserskärare in som kan tillverka i princip vilken design som helst med stor precision.

Trots att de haft det tufft under pandemin har det nu vänt uppåt och ser ljust ut. Företaget gjorde en investering på 3,5 miljoner kronor i en ny laserskärare in som kan tillverka i princip vilken design som helst med stor precision. I jämförelse med den äldre maskinen är den mycket mer flexibel, kan hantera tjockare material och kan ta vara till mer av plåten. För investeringen fick de bidrag från Region Dalarna.

– Nu hoppas vi på att kunna bredda oss och öppna upp för nya kunder, säger Sanne Runesson.

Man kan beställa allt möjligt i plåt, och Runessons gör hela processen från plåt till pulverlackering.

Sidan uppdaterad: 2022-04-21

Fler nyheter

  1. 16 maj 2022

    Kommunstyrelsens vice ordförande Pär Kindlund (C) väljer att avsluta sin politiska karriär, men sitter kvar på uppdragen i fullmäktige och kommunst...

  2. 12 maj 2022

    Färska siffror från SCB visar att kommunen har ökat med 11 invånare under det första kvartalet 2022

  3. 9 maj 2022

    Tisdag 10 maj håller räddningstjänsterna i Norge och Sverige en övning på Scandinavian Mountains Airport i Sälen.