Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Arbete för ungdomar

Malung-Sälens kommun erbjuder ungdomar möjlighet till sommarjobb i både kommunal verksamhet och ideella föreningar samt erbjuder ungdomar möjlighet att delta i projektet "Unga till arbete". "Unga till arbete" riktar sig till ungdomar, 18-24 år, som är arbetslösa för att få en hjälp in i arbetslivet.

Feriearbetande ungdom

Sommarjobb för ungdomar som är 17 år

Genom arbete i kommunal verksamhet eller via ideella föreningar ges ungdomarna möjlighet att få värdefulla erfarenheter av arbetslivet och en meningsfull sysselsättning under sommarlovet.

Kommunen har tidigare kunnat erbjuda arbete med allt från parkarbete, resurser på äldreboenden och förskolor, handledare på Hånäsets kollo och MIF:s fotbollsskola till projektdeltagare i Varannan Vatten och campingvakter under Dansbandsveckan.

På kommunens blogg har några ungdomar tidigare skrivit om sitt sommarjobb - läs bloggen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Unga till arbete

Genom projektet "Unga till arbete" vill Malung-Sälens kommun aktivt verka för ungdomars möjlighet att ta sig in på arbetsmarknaden via arbete, praktik eller studier. Projektet vänder sig till unga mellan 18-24 år som saknar aktivitet och är ett samarbete mellan Region Dalarna, Arbetsförmedlingen, EU och Malung-Sälens kommun.

Målet med "Unga till arbete" är att förbereda ungdomar mellan 18-24 år som saknar daglig aktivitet för ett kommande arbete, via praktik eller studier. I Malung-Sälens finns drygt 100 ungdomar som deltagit i projektet och cirka 50 procent av dem har gått från projektet för arbete samt en hög andel som börjat studera, antingen på gymnasie-, högskole- eller universitetsnivå

Är du intresserad av att delta i "Unga till arbete"?

Sidan uppdaterad 2017-03-22 av