• Kontakt

Mer om maten i vår kommun

Varje dag tillagar och serverar vi mat till cirka 2 200 personer. Vi strävar efter att öka andelen inköpta ekologiska livsmedel.

Vi tillagar och serverar mat till cirka 400 förskolebarn, 1300 grundskoleelever, 300 gymnasieungdomar och 200 personer inom vård- och omsorg. Inom förskola och skola äter även personalen i form av pedagogiska måltider. I vår kommun finns det 24 kök varav 17 är tillagningskök och 7 är mottagningskök. Köken finns i Yttermalung, Malung, Malungsfors, Lima, Transtrand, Sälen och Rörbäcksnäs.

Varje år köper vi livsmedel för cirka 8,5 miljoner kronor och from 1 oktober 2013 är våra leverantörer:

  • Martin och Servera
  • Menigo
  • Arla
  • Järna skalat

Vi strävar efter att öka andelen inköpta ekologiska livsmedel och vårt nya anbud ger oss möjligheter att köpa in bland annat ekologisk mjölk, ekologiska ägg, ekologiska bananer och ekologisk pasta.

Framöver kommer vi att arbeta mycket med våra matsedlar och bland annat samordna dessa så vi har samma matsedlar i hela kommunen men ändå 3 olika: förskolor, skolor, äldreomsorgen (särskilt boende). I planeringen av matsedlar lägger vi stor vikt vid att höra elevernas och de övriga gästernas åsikter tillsammans med vår duktiga personals erfarenheter och kunskaper.

Har ni synpunkter på maten så är ni varmt välkomna att kontakta oss via telefon eller mail.

Sidan uppdaterad 2019-06-25 av