Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Aktivitetsdag i Arvselen

Mie Felth håller workshop och med henne får man undersöka materialen och experimenten hon arbetat med under sin första vecka som residenskonstnär i Arvselen.

Projektet ’Icke-urbana platser för konst’ bjuder in till aktiviteter med fokus på textil i Arvselens fäbod lördag 15 juni.

Region Dalarna och Konstfrämjandet Dalarna arrangerar tillsammans med Malung-Sälens kommun
en programdag lördagen den 15 juni. I samband med att konstnären Mie Felth startar upp sitt
residens med en inledande research-veckan, kommer det att hållas workshop, presentationer och
samtal om textil konst på Arvselens levande fäbod i Malung.

Plats: Arvselens levande fäbod

13:00 Välkomsttal och introduktion till konstnären Mie Felth, projektet ’Icke-urbana platser för
konst’ och Arvselens levande fäbod.

13:15 Täpp Lars berättar om platsen Arvselen

13:30 Konstnären Emilia Bergmark, berättar om sitt residens och konstprojekt som hon gör i
samarbete med Orsa kommun, Orsa besparingsskog och Naturskyddsföreningen

15:00 Öppen workshop Spinn din egen tråd! Dela din stämning.

Mie Felth bjuder in till att delta i workshop, och tillsammans med henne undersöka materialen och experimenten hon arbetat med under sin första vecka som residenskonstnär på Arvselen.

Mie arbetar i textila fibrer i sitt utforskande av platsers stämningar och människors berättelser. Testa att spinna din egen tråd. Dela gärna med dig av ett minne, en historia eller ta med en textil fiber såsom ull, tagel, lin eller liknande för Mies vidare process på Arvselen.

Alla är välkomna att delta!

Lima-Transtrands Hushållningsgille finns också på plats för att informera om kommande aktiviteter under residensperioden i september.

I Arvselen finns fika och kommunens bokbuss under dagen.

Icke-urbana platser för konst: Residens Textilt fokus på Arvselen

Med icke-urbana platser för konst vill Region Dalarna skapa utrymme för konstnärlig fördjupning genom att ge tillgång till inspirerande miljöer utanför regionens centralorter. Projektet genomförs med stöd från Kulturrådet.

Samtidigt vill Region Dalarna även möjliggöra konstnärliga processer att äga rum på platser där det i dagsläget råder brist på offentliga konstyttringar. Genom att ge plats för konstnärliga processer som inte är förutbestämda och skapa sammanhang där konsten får utvecklas utifrån sina egna förutsättningar kan residens bidra med nya perspektiv och ett utbyte mellan platsen och konstnären.

Under vistelsen på fyra veckor kommer konstnären att få bekanta sig med platsen, människorna, djuren och dess omgivning samt ges möjlighet till fördjupning av sin praktik.

Residenskonstnär i Arvselen

Motivering för Mie Felth:

Under en residensvistelse vid Arvselens levande fäbod vill Mie Felth experimentera med ull och tagel samt utforska platsen med utgångspunkt i fibrer och växter. Genom att följa djurens rytm vill hon också se om hon kan arbeta fram mönster från deras dagliga rörelser.

Med ledord som spinnrock, slända, knyppelkudde, spolar, virknål, tid och händer beskriver hon en arbetsprocess som vi tror kan erbjuda ett intressant utbyte med platsens människor, djur, växter och historier.

Sidan uppdaterad: 2024-06-05