Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Energi- och klimatrådgivning

Malung-Sälens kommun erbjuder opartisk och kostnadsfri energi- och klimatrådgivning till allmänheten, föreningar, organisationer och företag.

Här finner du information och tips om hur du kan bli mer energi- och klimatsmart och därmed inte slösar pengar och energi i onödan. Om du önskar diskutera energi- och/eller klimatrelaterade frågor är du varmt välkommen att kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare (kika under den rosa fliken "> Kontakt" här ovan till höger).

Energi- och klimatrådgivningen är en delad tjänst mellan flera kommuner. Energi- och klimatrådgivaren finns alltid tillgänglig för båda kommunerna per telefon eller via e-post oavsett vecka.

Spara energi

Den sparade energin är den billigaste energin - läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Energikalkylen

Energikalkylen är Energimyndighetens beräkningsprogram och hjälpmedel för hushållen att effektivisera sin energianvändning.

Solelportalen

Solelportalen är Energimyndighetens informationsplats med råd och tips vid intresse av solceller - läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Glödlampor

Glödlampan fasas ut - lågenergi och LED tar vid. Dagens utbud av lampor innehåller nya begrepp. Glöm watt - tänk lumen. Ersättare för en 40W glödlampa ska ha lumen av en styrka på 410-470 lm. Ett varmvitt ljus ligger på 2700 K. Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2019-09-25 av