Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Gratis Skipass till barn och ungdomar i kommunen

Norra Europas största alpina skidområde Sälenfjällen, med totalt 179 nedfarter, erbjuder även säsongen 2016/17 gratis Skipass, till alla barn och ungdomar till och med 15 år, folkbokförda och skrivna i Malung-Sälens kommun.

Nordens största friluftsområde

Norra Europas största alpina skidområde Sälenfjällen, med totalt 179 nedfarter, erbjuder även säsongen 2016/17 gratis Skipass, till alla barn och ungdomar till och med 15 år, folkbokförda och skrivna i Malung-Sälens kommun

- Att det är så många lokala barn och ungdomar till och med 15 år i kommunen, som har tagit chansen till ett gratis Skipass de senaste åren på hemmaplan är helt fantastiskt, över 500 stycken per säsong, säger Charlotte Skott, vd Destination Sälenfjällen. Självklart vill vi fortsätta att bidra så nu ger vi samma möjlighet för fjärde året i rad, avslutar Charlotte.

- För boende på orten och i kommunen vill vi att skidåkning ska vara en del av vardagsmotionen och att skidbacken ska vara den naturliga mötesplatsen. Besöksnäringen med skidåkningen som bas, är en tung basnäring i Malung-Sälens kommun och generar många arbetstillfällen och andra positiva tillväxtvärden. Att erbjuda gratis Skipass för barn och ungdomar till och med 15 år, folkbokförda och skrivna i Malungs-Sälens kommun, är ett sätt att redan från tidig ålder kunna ge en inblick i besöksnäringens möjligheter.

Sälenfjällen är norra Europas största alpina skidområde och nordens största friluftsområde med cirka 4,8 miljoner gästnätter per år.

Sälenfjällen omsätter drygt 2,5 miljarder kronor per år. Vid högsäsong under vintertid rör sig cirka 100 000 personer dagligen i området. Sommarmånaderna växer år för år i antal besökare och i utbud. I Sälenfjällen finns de alpina resmålen Kläppen, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället och Stöten. Totalt har Sälenfjällen cirka 60 000 bäddar var av cirka 25 000 är kommersiella.

Sidan uppdaterad 2016-10-17 av