Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt
  • Eldningsförbud råder

    Det råder nu eldningsförbud i Malung-Sälens kommun!
    Eldningsf...
    Läs mer

Aktuellt

Vid tillfällig uthyrning

Under Dansbandsveckan i Malung är det många som hyr ut sitt boende eller upplåter plats för husvagnar. För att öka trevnaden och säkerheten när gästerna är på plats har Malung-Sälens kommun samlat några värdefulla tips.

Ta del av tipsen

Bevattningsförbud

Det råder bevattningsförbud i och runt centrala Malung under vecka 28 och 29.
På grund av det varma vädret den senaste tiden har vattenförbrukningen varit hög. Inför kommande dansvecka förväntas förbrukningen stiga ytterligare.

Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stor brand i norr

Uppdatering om branden nordväst om Lima och Torgås. Under natten har personal fortsatt att ringa in brand-området. Enligt räddningschefen är läget stabilt. Det brinner på sina håll i området men det är ingen risk för att branden ska sprida sig.
- Jag är försiktigt optimistisk, säger räddningschef Per Hampus. 

Mer om branden på vår FB-sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karta över brandområdeöppnas i nytt fönster (19 juli)

Nyhetsflöde i sociala medier

Turism

Malung-Sälens kommun är Nordens största vinterturism-kommun. Under högsäsong befinner sig cirka 100.000 besökare samtidigt i Sälen.

Här finner du mer information ifall du letar efter ett boende eller matställen. Du får också tips på olika typer av aktiviteter och sevärdheter att besöka.

Turistbyrålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sälenfjällenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På gång

Fritidsgårdar

I Malung-Sälens kommun finns två fritidsgårdar. Dölgården som finns i Malung och Lima fritidsgård. Där kan du exempelvis spela biljard, pingis, tv-spel, låna datorer, umgås med vänner och en massa annat.

Läs mer om veckans program

Aktuella upphandlingar

Vid alla inköp, utom de allra minsta, måste Malung-Sälens kommun göra en offentlig upphandling.

För att förenkla anbudsarbetet både för anbudsgivaren och för den upphandlande myndigheten använder Malung-Sälens kommun upphandlingsverktyget och annonsdatabasen TendSign.

Våra aktuella upphandlingarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bygga och bo i kommunen

I Malung-Sälens kommun lever du närmare det som verkligen betyder något. Här finns frisk luft, fjäll, skidåkning, fiskesjöar och vildmark. Läs mer om vad vi kan erbjuda.

På vår hemsida hittar du information om bygglov, översiktsplaner, vatten och avlopp och annat som är av intresse för dig som bor i kommunen, vill flytta hit, vill bygga om eller bygga nytt.

Tips att göra på fritiden

Malung-Sälens kommun har ett mycket rikt föreningsliv som bedriver verksamhet inom allt från fotboll och golf till skidåkning och skytte.

De vandringsleder som finns i kommunen erbjuder något för alla åldrar. Här finns fjäll och myr samt en riktigt vacker troll-granskog

Det finns två välsorterade bibliotek i Malung och Sälen. Och i Malung finns Skinnarbadet.